ELO De schoolwebshop - HVSR Liveshop

Horeca Vakschool Rotterdam

De Horeca Vakschool Rotterdam is een VO school (basis, kader, mavo & havo) in het bruisende hart van Rotterdam en de naam verklapt het al,
je haalt hier je VMBO-diploma én je vakopleiding: tot kok, gastheer, bakker, patissier, evenement-organisator of recreatiemedewerker. 

Als onderdeel van de opleiding krijgen alle eerste en tweede klassen ICT-lessen, waarbij er in de eerste klas Microsoft Word, Typetraining en Sociale Media training plaats vindt. De media training wordt afgesloten door alle leerlingen hun eigen website te laten bouwen middels het programma 'Weebly'.
Daarop aansluitend krijgen de leerlingen uit de tweede klas, naast de onderdelen Microsoft Excel en Powerpoint, het onderdeel 'Schoolwebwinkel' aangeboden, waarbij de leerlingen gezamenlijk de webwinkel van de school opbouwen. Naast het feit dat de leerlingen op deze manier de belangen, inhoud en opbouw van websites leren kennen, bereid dit onderdeel de leerlingen ook voor op de economielessen die vanaf het derde leerjaar gaan plaats vinden.

Zie voor meer informatie over de schoolwebwinkel het kopje "projecten".